Het spanplafond, de oplossing voor elk licht probleem

spanplafond

Hoewel je er misschien niet meteen aan zou denken, maakt een plafond een heel groot deel uit van de uiteindelijke sfeer van je huis. Hoe jij jouw plafond vormgeeft, is dus een zeer belangrijke keuze. Je kijkt er immers constant naar. Wanneer je even lekker op je rug op je bed of bank ligt. Het speelt een hoofdrol in jouw leven. Bovendien is het een belangrijke basis voor hoe jij je huis verlicht. Vandaar dat de mogelijkheid tot het verwerken van een spanplafond uitermate handig is.

Verschil moet er zijn

Iedereen heeft een eigen smaak. Hierdoor is het belangrijk dat de sfeer van een huis gemakkelijk aanpasbaar is. Als het complete plafond vernieuwd zou moeten worden, zou dat ontzettend veel tijd en geld kosten. Een spanplafond zorgt ervoor dat dit niet nodig is en biedt bovendien heel veel opties.

Zo kan je bijvoorbeeld allerlei kleine spotjes inbouwen en de bedrading netjes wegwerken door gebruik te maken van een spanplafond. Echter kan je ook een prachtige hanglamp of plafonnière plaatsen en daar prachtige beschilderingen omheen maken. Alles is mogelijk en creativiteit kan compleet vrij zijn gang gaan. Bovendien ben je met gemak af van je oude plafond en de oude stijl.

Meer mogelijkheden door spanplafond

Niet alleen verlichtingsplannen hebben baad bij het spanplafond. Het plafond is ook heel makkelijk te verlagen, waardoor de ruimte kleiner wordt en je dus minder stookkosten hebt. Ook is je kamer in de winter veel sneller warm en hoef je dus niet lang in de kou te zitten.

Het is dus een zeer milieu- en portemonneevriendelijke keuze om een spanplafond te plaatsen. Daarnaast is geluidsisolatie is makkelijker toe te passen, wanneer je gebruik maakt van een spanplafond. Het materiaal gaat nagalm tegen en je zult dus veel minder geluidsoverlast ondervinden.

Al met al is er dus heel veel te overwegen als het aankomt op je plafond. Je kan er veel meer uithalen, dan je in eerste instantie zou denken. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met de medewerkers van KCP.