Kan je infrarood paneel in de badkamer plaatsen

voordelige infrarood verwarming in de badkamer

Het beste voor je badkamer

 Voordelige infrarood verwarming in de badkamer geeft een comfortabele, intense warmte af. Gewoonlijk worden infraroodpanelen geïnstalleerd om een koude kamer en meestal badkamers te verwarmen, maar ze worden steeds vaker gekozen om alle kamers te verwarmen, vooral wanneer je niet wilt investeren in een duur traditioneel verwarmingssysteem in je huis.

Infraroodstralingspanelen hoeven namelijk alleen via een eenvoudige thermostaat op het elektriciteitsnet te worden aangesloten en vergen geen onderhoud. In tegenstelling tot infraroodlampen, die steeds vaker worden gebruikt om halfopen ruimtes in bars en restaurants te verwarmen, geven stralingspanelen geen licht. Ze zijn ook stil en hebben geen schoorsteen nodig.

voordelige infrarood verwarming in de badkamer

Krachtige en gelijkmatige warmte

De warmte die uitgaat van infraroodpanelen in de badkamer is aangenaam en krachtig tegelijk. De warmte wordt uitgestraald volgens hetzelfde natuurkundige uitgangspunt als zonnewarmte: straling. De panelen zorgen voor geen gelaagde warmte zoals traditionele verwarmingssystemen, waardoor de verwarmde omgeving homogeen blijft.

Geschikt voor elk type interieur

Rustiek of modern? Maakt niet uit: stralingspanelen passen bij elk type interieur, zelf in de badkamer. Ze zijn ook zeer gemakkelijk te installeren.

Denk aan je gezondheid

Infraroodwarmte wordt ook gebruikt voor therapeutische doeleinden vanwege de voordelen voor het bewegingsapparaat en de bloedsomloop. Ze verminderen de vochtigheid en voorkomen schimmelgroei, zonder de lucht uit te drogen.

Efficiënt en zuinig

Voordelige infrarood verwarming in de badkamer verwarmen muren, vloeren, maar ook je lichaam rechtstreeks. Dit gebeurt zonder energie te verspillen, zodat ze efficiënt zijn en lage gebruikskosten hebben. Je hoeft de verwarming niet uren vooraf aan te zetten. Het duurt maar enkele minuten om de badkamer warm te krijgen. Ze kunnen geprogrammeerd worden om in te schakelen via elk type thermostaat, van traditioneel tot modern.

Stralingspanelen en fotovoltaïsche panelen zijn een perfecte combinatie: als je een fotovoltaïsch systeem hebt en zelf elektriciteit produceert, kun je die gebruiken om je badkamer gratis te verwarmen.