Industriële stijl: het geraffineerde en het rustieke in een unieke stijl

zetel industrieel

Een van de plaatsen waar de industriële stijl het meest werd beoefend was New York, iets dat als inspiratie diende voor de hele wereld.

Net als mode zijn ook interieurtrends cyclisch. De gebruikte kleuren, de voorwerpen en soorten meubilair die tientallen jaren geleden “in de mode” waren, worden van tijd tot tijd opnieuw trendy.

De industriële stijl heeft tot op de dag van vandaag zijn identiteit behouden, met een uitstraling die onaf lijkt, maar die in feite wordt voltooid door verschillende decoratieve elementen. In dit artikel presenteren wij enkele geraffineerde en rustieke elementen die de kenmerkende eigenschappen van de industriële stijl opbouwen. Bekijk ze!

zetel industrieel

1. Het verbrande cement

Dit is een van de meest gebruikte materialen in de industriële stijl. Dit is een trend die een aanvulling vormt op het interieur van een woning, dat zeer elegant wordt met deze zeer originele vorm van decoratie.

Het is heel gebruikelijk om gebrand cement, in oranje tinten, toegepast te zien op binnenmuren en zelfs aanrechtbladen. Dit is een trend die meestal op slechts één muur van de kamer wordt toegepast, waarbij de rest in complementaire tinten wordt geschilderd.

2. Geïntegreerde ruimtes

Een van de belangrijkste kenmerken van de industriële stijl is de integratie van ruimten, d.w.z. de afwezigheid van scheidingsmuren van de ene ruimte naar de andere (van de keuken naar de woonkamer, bijvoorbeeld). Ruimte domineert deze decoratieve trend en roept op tot vrije beweging.

De waarheid is dat het tegenwoordig heel gebruikelijk is om geen scheiding te hebben tussen de keuken en de woonkamer, nog een factor die bewijst dat deze stijl terug is om te blijven. Wat het meubilair betreft, valt ook de voorkeur op voor een donker zetel industrieel, hoofdzakelijk van leer, die een aanvulling vormt op gemeenschappelijke ruimten.

3. Meubilair en toestellen in robuuste materialen

Denk aan meubels en apparaten in materialen als staal, massief hout of ijzer, aangezien dit de belangrijkste materialen zijn die bij de inrichting in industriële stijl worden gebruikt. Dit betekent niet dat je maar voor één “lijn” meubels moet kiezen, je kunt namelijk ook kiezen voor vintage stukken zoals een zetel industrieel of een houten tafel gemaakt van sloophout.

Welk kenmerk van de industriële stijl je ook het meest aanspreekt, of dat je in jouw huis wilt nabootsen, zorg ervoor dat je altijd kiest voor robuuste materialen en warme tinten. Geef ook de voorkeur aan grote ruimten en geef de voorkeur aan een gediversifieerde en originele decoratie.