Lifehacks zijn manieren waarop je in minder tijd meer kunt doen. Het is slimmer te werk gaan, zonder stress. Als we kijken naar duurzame lifehacks, dan tippen we je over een bezoek aan kadastralekaart.com. Op geen enkele andere manier kun je zonder veel moeite aan zoveel relevante informatie kopen als je zoekt naar een woning of plannen hebt een woning te kopen.

Grote investering

Een woning kopen doe je niet even tussen de bedrijven door. Dat is een beslissing voor het leven en het is ongetwijfeld ook de grootste investering van je leven. Daarom ook is het altijd verstandig om maar zoveel mogelijk informatie op te slurpen over je eventuele nieuwe huis. Die informatie is meer dan een bezichtiging, heel veel meer zelfs. Behalve de afmetingen van de slaapkamers en de vraag of er een zolder aanwezig is, wil je meer weten. Dat kan via kadastralekaart.com.

Zo weet je alles om een weloverwogen keuze te kunnen maken

Via kadastralekaart.com kun je tegen een kleine betaling namelijk aan eigendomsinformatie komen, om maar eens iets te noemen. Je krijgt dan een rapport met heel handige informatie, zoals je zoveel mogelijk informatie tot je wilt nemen om zo uiteindelijk een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. In het rapport krijg je weet van de naam van de eigenaar, de zakelijke rechten die er eventueel gelden en het jaar van verkoop, net als dat je informatie krijgt over de koopsom. In het rapport wordt de woning uitvoerig beschreven, lees je de kadastrale aanduiding en eventuele belemmeringen en registraties die een koop kunnen bemoeilijken. Ook staat er een verwijzing in naar het brondocument. Pas als je ook deze informatie tot je genomen hebt kun je op een weloverwogen manier beslissen of je al dan niet een huis koopt. En het mooie is; om aan de informatie te komen hoef je nog amper iets te doen.