De verschillende soorten tegels

marmeren tegels

Lees over verschillende soorten tegels voor de badkamer, keuken, WC, of vloertegels voor in bijvoorbeeld de hal. Tussen het enorme aanbod van tegels zijn prachtige natuursteen tegels zoals van marmer. Tevens aandacht voor het feit dat je optisch veel kan bereiken door te kiezen voor het juiste verband.

marmeren tegels

Keramisch parket heeft wel wat

De tegelvloer of plavuizen in een woonkamer is door de tijd aan het verdwijnen. Maar misschien dat keramisch parket weer kan zorgen voor een wederkeer. In ieder geval kun je keramisch parket in een visgraat leggen, en dat is dan gelijk een goed voorbeeld van een verband waarmee je optisch een ruimte bijvoorbeeld breder kan laten lijken. Online staan veel afbeeldingen van wat je met het juiste verband kan bereiken, en aangezien het renoveren van de badkamer en WC met tegels begint is het goed om daar jezelf in te verdiepen. Zoiets soortgelijks is hexagoon, een zeskantmodel tegel, daarmee kun je optisch gezien veel mee bereiken. Er is van alles leverbaar, van lange smalle tegels, tot vierkante, en de zeskant.

Kleuren doen veel

Natuursteentegels, zoals marmeren tegels, zijn zoals ze zijn. Graniet is altijd grijs, bij marmer is er nog wat keuze met de kleur, maar echt bont is de geglazuurde tegel. Deze zijn daadwerkelijk in alle denkbare kleuren te verkrijgen. Het is een gegeven dat je met kleuren veel kan doen. Wederom een ruimte optisch groter laten lijken, of een ruimte warm en knus. Na het model tegel, en in welke richting deze eventueel gezet of geplakt moeten worden, is de kleur uitzoeken een hele klus. Het is van belang dat je bedenkt dat de kleur voeg aan te passen is, dus dat moet ook matchen. Mocht je daar niet aan uitkomen, bedenk dat naturel kleuren altijd goed zijn. Ter vergelijk, een houtkleurige vloer past bij ieder interieur, zo matcht natuursteen ook altijd. Een vloer van wit marmer met een grijze bies er doorheen past bij alles. Wit klinkt besmettelijk, maar dat valt mee, marmeren tegels zijn makkelijk schoon te maken. Bedenk ook dat natuursteen erg duurzaam is.