Belang van het goede dekbed

dekbed

Een dekbed is een dekbed zullen veel mensen denken, toch kan een verkeerd exemplaar funest zijn voor je nachtrust. Niet voor niets zijn dekbedden in verschillende soorten verkrijgbaar bij smulderstextiel.be, van dekbedden voor de zomer tot hartje winter om lekker warm te blijven. Welk formaat bed je ook hebt, in de webshop vindt voor elk bed wel een goed formaat om comfortabel te kunnen slapen. Met natuurlijk verschillende vullingen want dat kan ook bepalend zijn.

Warmte van een dekbed

Een essentieel punt van een dekbed is de warmteklasse, hierbij is het belangrijk dat je daar even de aandacht op vestigt. De goede warmteklasse zorgt ervoor dat je het nooit te koud hebt, maar ook niet te warm. Warmteklasse 1 bijvoorbeeld is voor mensen die het heel snel koud hebben, perfect voor in de winter tijdens de koude winternachten. Een warmteklasse loopt tot 4, dit is een dekbed voor de zomer waarbij je het niet overmatig warm krijgt en toch lekker kunt slapen.

dekbed

Dubbel of enkel?

Met een enkel dekbed heb je het hele jaar hetzelfde comfort, zomer en winter een temperatuur. Een vierseizoenen dekbed is perfect als je het warm hebt in de zomer, en snel koud in de winter. Je kunt de delen los halen van elkaar, gebruik in de zomer een deel en als het kouder wordt rits je het tweede deel eraan zodat je warm tweedelig dekbed hebt. Heb je het snel warm en wil je het in de zomer niet te warm hebben, dan is een zomerdekbed perfect geschikt voor jou.